ЗАЩО ДА СИ КУПИМ ВТОРИ ДОМ В БАНСКО ?


Екологично чиста природа. Планините Рила, Родопи и Пирин са национални природни паркове и части от тях са включени в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Регионът, в който се намира град Банско, е един от екологично чистите места в страната. Там човек наистина има усещането, че се намира в девствената и неопитомена природа. Местните символи са еделвайсът, дивата коза и билките. Една от най-разпространените билки е „Пирински чай”, известен още и като „Мурсалски”. Билките, които растат там и е позволено да се берат, са в основата на много лекарства, а ако сте ценители на природната им сила и умеете да ги приготвите като лек, ще останете възхитени от изобилието им. Затова местността е известна и с народните си лечители. Силата на природата неустоимо привлича хора от цял свят. Стресът, болестите, замърсеният въздух са бичовете на ежедневието ни. Болни хора  и хора с проблеми избират Банско за местоживеене и забравят какво ги е довело там.

Банскотова е магическо съчетание от история, традиции и култура. Всичко това, което гостите на града откриват за себе си тук – старинната архитектура, героичната история, народният фолклор, вековната култура, запазените традиции и обичаи, специфичната кухня („Капама”, „Чомлек”, „Бански старец”), хуморът, възрожденският стил на града – представлява своеобразният символ на българщината.
Банско е зимен курорт с международно значение, с прекрасни условия за алпийски дисциплини, ски бягане, биатлон и сноуборд. В Банско се провеждат състезанията за европейската и световна купи по слалом. Освен това, Банско участва в конкурса за избор на столица на зимните олимпийски игри през 2014 година. Ски пистите на връх Тодорка са подходящи както за начинаещи скиори, така и за експерти. Световната купа по ски-алпийски дисциплини на пистата „Алберто Томба” привлича много туристи, скиори както от България, така и от чужбина.
 
Извън ски сезона в Банско можете да карате колело, да играете тенис, да яздите, да усетите адреналина от рафтинга или скалното катерене. 
 
През последните години Банско си спечели международна популярност след стартирането на ежегодния джазфестивал.
 
Банско предлага ниски цени на потребителски стоки и услуги.
 


BULGARIAN RESORT 2012 All rights reserved.  Design and CMS By KRT Ltd.