ЛУКСОЗЕН ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС „ДАУНТАУН“ В БАНСКО


Върху площ от 9940 кв.м. в първокласния ски курорт Банско е изграден луксозният, престижен жилищен комплекс „Даунтаун“ от затворен тип.

Комплексът специално е проектиран и изграден така, че да се получи „сливане“ между дивата природа на Пирин с модерната съвременна жилищна структура. Граничещ на изток с буйната и непокорна река Глазне, комплексът предлага спокойствие и отлични възможности за живот, отдих и почивка, както и  великолепни условия за ски през зимата.  Банско предлага и възможност за практикуване на конен спорт, голф от пролет до есен, СПА и релаксация, пълно наслаждаване на прекрасна природа  и чист планински  въздух. Всичко, което ви предлагаме, е предпоставка за целогодишно ползване.  За собствениците на имоти това представлява прекрасна възможност за съчетание на полезна необходимост с висока инвестиционна възвращаемост.

Жилищният комплекс и създаденият вътрешен растителен парк осигурават възможно най-спокойната атмосфера и същевременно дават усещане за сигурност и висок стил на живот. Уникален, престижен и модерен, комплексът е комбинация от комфорт и функционалност. Разположен е на 200 метра от кабинковия лифт и на 500 – 600 метра от стария център на Банско. Достъпът се контролира чрез постоянно видеонаблюдение, осигурена е и  24-часова жива охрана.

Изградени са 15 секции, обособени в 3 жилищни групи с
246 апартамента. Всички апартаменти са така ориентирани, че да възприемат максимално невероятните гледки към заобикалящите ги планини и всеки да открие тук своя идеален дом!

Комплексът осигурява богат избор на апартаменти - с различно местоположение и варираща големина – двустайни, тристайни, четиристайни.


ОПИСАНИЕ НА АПАРТАМЕНТИТЕ:

-     двустайни апартаменти с площ от 66 до 100 кв.м., състоящи се от една спалня и дневна (диван, фотьойли, холна масичка, телевизор), с напълно оборудвана кухня (хладилник, печка, мивка, аспиратор, маса с 4 стола) и баня;
-     тристайни апартаменти с площ от 110 до 150 кв.м., състоящи се от две спални и дневна (диван, фотьойли, холна масичка, телевизор), с напълно оборудвана кухня (хладилник, печка, мивка, аспиратор, маса с 4 стола) и две бани;
-     апартаменти, всеки един от които се състои от два двустайни или тристайни апартаменти, обединени от обща дневна (за настаняване на гости, например).


Всички жилища  разполагат с просторни тераси, а тези на партерните етажи – с тераси на приземно ниво. На последните етажи, с най-добра гледка, са ситуирани мезонетни жилища, чиито спални трактове спокойно са разположени в тихите подпокривни 6-ти нива.

Всички апартаменти са напълно обзаведени с най-съвременни мебели. Модерни спални, гардероби, шкафове и секции от масивно дърво,  луксозни холни гарнитури, телевизори, пълно кухненско обзавеждане и оборудване, включително прибори за хранене; спално бельо, пердета, дори и изтривалки пред входните врати и съответните им месингови номерца!

Апартаментите се предлагат с инсталации за телефон, кабелна телевизия, интернет, пожароизвестяване и сигнално – охранителна дейност. В банските помещения е изградена и SOS известителна система. Всяко жилище разполага със собствени електромер, водомер, топломер и студомер, всички с дистанционно отчитане.
Всяка жилищна секция се обслужва от 2 асансьора „SIEMENS“- пътнически и камериерски. На всички собственици се предлага услуга „почистване и поддръжка на апартаментите“, извършвана от специално назначен технически персонал и камериерки.

За улеснение на обитателите на партерно ниво в една от секциите е организирана рецепция.

В подземните нива на сградите  са обособени технически помещения, камериерски офиси,  помещения за охрана и други помощни помещения.
Парковото пространство и цветните алеи придават така желаната от обитателите ведрина,  хармония и спокойствие.

Собствениците на имоти в комплекса и техните гости могат да ползват ски – гардероб и магазин на 2 нива, бистро за бързо хранене и още 6 други обслужващи ги магазина.

Фасадното оформление на жилищния комплекс е изпълнено изцяло в унисон с традициите на старобългарския възрожденски архитектурен стил. Използваните строителни материали са камък, мазилка, дървени обшивки и парапети.
Външната дограма е PVC „KOEMMERLING“, 5 камерна, със стъклопакет с „К“ стъкло, като        за входните врати на секциите, стълбищните помещения и магазините е вложена алуминиева дограма с прекъснат термомост. 
Покривите са скатни, покрити с керемиди „Брамак – антик“. За улуците и водосточните тръби е изпълнена система за подгряване с цел предотвратяване на замръзване през зимата.

Конструктивната система е със стоманобетонови носещи елементи. Всички стени са тухлени. Вложена е най-ефективна хидро и топлоизолация. Използвани са строителни материали от най-високо качество, а изолационните материали предлагат идеална термична защита както през зимата, така и през лятото.
В сградите е предвидена централна отоплителна и климатична инсталация с вентилаторни конвектори, всеки със стаен термостат, четиритръбна система „CARRIER“. Топлозахранването /отопление- конвектори и радиатори и битово горещо водоснабдяване/ се осигурява от нафтови котли „BUDERUS“, а студозахранването – от въздухоохлаждаеми агрегати „CARRIER“.
Предвидена e вентилация за всички помещения, за които това се изисква от санитарните норми.
Всички отоплителни, вентилационни и климатични инсталации централно се управляват чрез системата BMS.

Електрозахранването се осъществява от собствен трафопост. Изградени са заземителна, мълниезащитна, осветителна и силови инсталации, структурна кабелна система, телефонна мрежа и телевизионна инсталация. Осигурен е кабелен интернет и система за пожароизвестяване и озвучаване. Баните са обхванати от сигнално-повиквателна система SOS.
Изградена е система за видеонаблюдение.

Изпълнена е класическа ВК инсталация.

Изградена е система за дистанционно отчитане на водомери, топломери, студомери и електромери.
 
За удобство на собствениците на имоти жилищният комплекс се управлява централно. Предлагат се услуги по поддръжката и управлението на собствеността. Поддръжката на услугата е част от задължението на собствениците на имоти, но същевременно ги и улеснява в управлението на направената от тях инвестиция.

Създаването на услугата е предназначена да осигури поддръжка на градинарството и озеленяването на общите части; почистване и поддръжка на всички общи части; външно и вътрешно осветление на общите части; постоянно видеонаблюдение.

Спокойствие и уют – това е мотото на това райско кътче, което ви се предлага. Не го изпускайте! Инвестирайте в бъдещето! Наслаждавайте се на живота!


BULGARIAN RESORT 2012 All rights reserved.  Design and CMS By KRT Ltd.